Meewerkstage en afstuderen

Jaarlijks kiezen 5 tot 10 studenten voor een stageplek of afstudeeropdracht bij Nieman Groep. Op dit moment werken er 8 stagiaires en afstudeerders op onze locatie in Utrecht en Zwolle. Wij werken graag met stagiaires en afstudeerders. Ze houden ons scherp met frisse ideeën en andere zienswijzen. Samen zorgen wij voor een uitdagende en leerzame stage- of afstudeerperiode.

Stage

Volg jij een opleiding Bouwkunde, zoek je een stageplaats en spreken de volgende vakgebieden je aan? Misschien kun jij dan in september 2024 of februari 2025, samen met een aantal andere enthousiaste stagiaires starten op onze locatie in Utrecht of Zwolle. Let op: de beschikbare stageplaatsen met start februari 2024 zijn inmiddels allemaal vervuld!

We nemen je graag mee op reis binnen de volgende vakgebieden: Akoestiek, Bouwfysica, Bouwtechniek, Installatietechniek, Brandveiligheid, Energie/Circulariteit&Duurzaamheid, Digitalisering&Automatisering.

Wat mag je in ieder geval verwachten tijdens een stageperiode bij Nieman:

Je doet kennis op van de hierboven genoemde vakgebieden, je werkt mee aan berekeningen, gaat met collega’s op pad om praktijkmetingen uit te voeren, en werkt in teamverband aan interessante projecten.

Afstuderen

Als afstudeerder werk je aan een waardevol en actueel onderzoek. Wij hebben altijd interessante en innovatieve afstudeeropdrachten klaar liggen. Je bespreekt samen met je begeleider je waarnemingen en conclusies en verwerkt dit tot een professioneel verslag. Wij dagen je uit om je kennis en enthousiasme in te zetten voor een afstudeeronderzoek bij ons. Ben je benieuwd naar onze onderwerpen? Neem dan contact op met onze collega’s van Recruitment via 030 – 241 34 27 of mail naar recruitment@niemangroep.nl.

Begeleiding

Als afstudeerder of stagiair word je gekoppeld aan een medewerker van Nieman die je begeleidt. In alle vestigingen zijn stagebegeleiders aanwezig. Bij het afstuderen hangt het af van je gekozen afstudeeronderwerp of de beste begeleider voor jou bijvoorbeeld in Utrecht of in Zwolle zit. Daarnaast nemen ook je andere collega’s natuurlijk de tijd om je vragen te beantwoorden en met je mee te denken.

Bij Nieman ben ik via mijn studie terecht gekomen omdat ik les had van 3 docenten van Nieman. Voor mijn afstudeeronderzoek heb ik voor Nieman gekozen aangezien het een bedrijf is dat zich veel bezig houdt met duurzaamheid en er veel expertise in huis is. Eerste gesprekken over mijn afstuderen waren erg positief en in samenwerking met Nieman is een onderwerp gekozen waar ik mij in kan vinden en waar Nieman wat aan heeft. Collega’s bij Nieman zijn altijd behulpzaam en er heerst een leuke sfeer op kantoor.
Nieman Specialist